Műanyag ajtó és ablak

GYÁRTÁS, CSERE, BEÉPÍTÉS

Salgótarjánban és Nógrád megyében

A régi nyílászáró kibontása után

A régi nyílászárók fa tokjai többnyire sokkal nagyobb méretűek mint az új műanyag nyílászáróké, ezért kibontás után a régi helyét vissza kell javítani vagy valamilyen módon el kell takarni. Panel lakásokban a fal nem olyan vastag mint a családi házakban, ezért annak a "visszajavítása" sokszor műanyag éltakaróval is megoldható. A családi házak vastag fa ablaktokok helyeit viszont jobban látni, amit igény esetén mi is vissza tudunk javítani.

A régi fa ablaktok helye látható

ablakcsere utáni visszajavítás

A képen látható, hogy az új behelyezett műanyag ablaktok szélei körül látni a fal tégláit és a maltert. Ezeket a régi kibontott fa ablak tokja takarta előtte, de ez a teljes ablakcsere elkerülhetetlen velejárója.

Visszajavítás után

fal_komuves_visszajavitas

Nem kell kőművest vagy gipszkartonost keresnie, mert mi is vissza tudjuk javítani az ablakok körüli részt, többnyire gipszkartonnal és műanyag éltakarókkal. A kép munka közben készült, a glett száradása után körül a fal teljesen fehér lesz és alulra az ablakpárkány még nincs beépítve.

A bontás részben elkerülhető ha

A fent bemutatott bontás elkerülhető ha a régi ablak tokja elég jó állapotú ahhoz, hogy az megmaradjon. Kérheti az új ablakot úgy is, hogy a regi kerete (tokja) megmaradjon és az új műanyag abba legyen beépítve. Ekkor az új ablak kisebb méretű lesz ami olcsóbb, de kevesebb fényt is fog beengedni.


karancsablak.hu - 2018